Боротьба з пандемією: ЄС встановив гуманітарний повітряний міст для допомоги країнам

Боротьба з пандемією: ЄС встановив гуманітарний повітряний міст для допомоги країнам

Укрінформ
Євросоюз оголосив у п’ятницю про встановлення повітряного гуманітарного мосту для доставки гуманітарної допомоги та персоналу у країни світу, які особливо гостро потребують підтримки для боротьби із пандемією коронавірусу.

Про це повідомляє Європейська комісія.

"Якщо будь-який регіон світу залишатиметься беззахисним сьогодні, це призведе до того, що всі ми виявимося беззахисними вже завтра. В межах глобальної відповіді (на пандемію коронавірусу - ред.) ЄС відкриває спеціалізований гуманітарний повітряний міст для того, щоб дістатися у райони, які відчувають нестачу необхідних товарів через обмеження глобального транзиту. Це буде "лінія життя" для деяких найбільш вразливих спільнот по усьому світу", - зауважив з цього приводу єврокомісар з питань кризового менеджменту Янез Ленарчич.

Він сьогодні вирушить із французького Леона до Бангі, столиці Центральноафриканської Республіки, де зустрінеться з президентом країни та представниками гуманітарних організацій.

Читайте також: В Єврокомісії хочуть якомога швидше скасувати обмеження на подорожі

Перший рейс, який здійснюється за сприяння Франції, доправить до ЦАР 13 тонн гуманітарних вантажів та команду із 60 гуманітарних працівників. Протягом наступних днів буде здійснено ще два рейси у цьому напрямку, які доправлять ще 27 тонн гуманітарного вантажу. У зворотному напрямку європейські літаки повертатимуть з ЦАР громадян країн ЄС та інших пасажирів, які потребують репатріації.

Протягом наступних тижнів подібні маршрути будуть прокладені і до інших регіонів світу, з пріоритетом для африканських країн, які стикаються із потенційною небезпекою стрімкого поширення пандемії коронавірусу. При цьому Єврокомісія повністю фінансує організацію таких перельотів, а за їх гуманітарне наповнення відповідають країни-члени.

Фото: ec.europa.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-