У Німеччині заявляють про поступове зниження кількості інфікувань коронавірусом

У Німеччині заявляють про поступове зниження кількості інфікувань коронавірусом

Укрінформ
Кількість підтверджених нових випадків інфікування COVID-19 у Німеччині зросла удвічі проти показника початку тижня, але фахівці Інституту Роберта Коха заявляють про поступове зниження показнику.

Нові дані і висновки з них представив 7 травня віцепрезидент RKI Ларс Шаде, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В Інститут надійшли дані про 1 284 нових випадки», - сказав Шаде.

Починаючи з минулої суботи кількість нових випадків не перевищувала 1 тисячу, 4 травня показник становив 679.

Утім, Шаде зазначив, що через технічні моменти з подання даних на середу-четвер завжди приходиться найбільше повідомлень, а на вихідні – менше, загалом приріст відбувається зигзагоподібно. У цілому вірусологи бачать позитивну тенденцію з поступовим зниженням.

Загальна кількість інфікованих з початку епідемії в Німеччині дорівнює 166 019, померло 7119 (4,3% від загального числа). Майже 140 тисяч осіб одужали, з них 2 500 – за останню добу.

Шаде також висловив упевненість у тому, що за першою буде друга хвиля, але коли це станеться, прогнозувати неможливо, «це значною мірою залежить від нас усіх».

Читайте також: У Франції кількість інфікованих коронавірусом перевищила 137 тисяч

Як повідомлялося, з початку наступного тижня у Німеччині почнеться чергове послаблення карантинних обмежень. Водночас чиновники попередили, що обмеження будуть вводитися знову в разі, якщо рівень нових інфікувань перевищуватиме 50 на 100 тисяч населення за тиждень.

Як повідомлялося, станом на ранок 7 травня у світі загалом виявлено 3,8 мільйони випадків COVID-19, включаючи 265 тисяч летальних, одужали 1,303 мільйона людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-