Італійський авіаносець модернізували під винищувачі F-35B

Італійський авіаносець модернізували під винищувачі F-35B

Відео
Укрінформ
Флагман ВМС Італії багатоцільовий авіаносець Cavour пройшов успішну модернізацію і вирушив у відкрите море для випробувань винищувачів п'ятого покоління F-35B зі скороченим злетом і вертикальною посадкою.

Про це повідомив незалежний італійський журналіст, військовий блогер та редактор онлайнового видання The Aviationist Давід Ценчіотті на своїй сторінці у Twitter, виклавши відео корабля.

"Я щойно отримав від друга це дивовижне відео італійського авіаносця Cavour , який сьогодні вранці залишив судноремонтну верф військово-морської бази Таранто після приблизно 10 місяців роботи. Наступні випробування - на сумісність з F-35B", - йдеться у дописі блогера.

Як повідомлялося, у липні 2019 року командування ВМС Італії вирішило модернізувати авіаносець Cavour у доці на верфі флоту в Таранто. Після завершення робіт планувалося, що флагман італійських ВМС вирушить до східного узбережжя США, де пройдуть випробування з посадки та злету з авіаносця новітніх винищувачів F-35B.

Читайте також: Новітній авіаносець ВМС США може нести до 90 літаків, включаючи винищувачі F-35C

З метою заміни палубної авіації Cavour міноборони Італії раніше замовило в США для ВМС і ВПС 30 додаткових винищувачів F-35B, які приєднаються до вже замовлених винищувачів версії F-35A. Перший F-35B для ВМС був отриманий в січні 2018 року. Очікується, що нові винищувачі F-35B замінять на авіаносці застарілі штурмовики AV-8B Harrier.

Авіаносець Cavour був закладений у 2001 році і спущений на воду у липні 2004 року. Офіційно переданий ВМС у 2007 році, а в експлуатацію введений в 2009 році. Його дальність плавання становить 7000 морських миль із швидкістю 16 вузлів. Корабель оснащений чотирма газотурбінними двигунами. Екіпаж - 486 моряків, а також 211 осіб авіаперсоналу і 360 морських піхотинців. Розрахований на 8-10 винищувачів та 12 вертольотів. Здатний перевозити до 100 одиниць колісної техніки, або 24 основних бойових танків, або 50 важких бойових бронемашин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-