Меркель: Німеччина готова фінансувати розробку вакцини проти CОVID-19

Меркель: Німеччина готова фінансувати розробку вакцини проти CОVID-19

Укрінформ
Створення вакцини проти коронавірусної інфекції є завданням усього світу, і Німеччина готова брати в цьому участь як можливостями своїх лабораторій, так і грошима.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель у своєму відеоподкасті.

«Німеччина бере на себе відповідальність, і саме тому ми забезпечимо, щоб вакцина - коли вона буде розроблена - принесла користь усім. Щоб необхідні ліки та діагностичні можливості принесли користь якомога більшій кількості людей… Німеччина зробить вагомий фінансовий внесок», - пообіцяла Меркель.

Утім, вона не стала називати конкретні цифри. Можливо, вони стануть відомі 4 травня, під час відеоконференції донорів для розробки вакцини, одним з організаторів якої, разом з ВООЗ, виступає Німеччина.

Читайте також: Для розробки вакцини від COVID-19 потрібно додатково $2 мільярди – Світовий банк

Меркель також зазначила, що в роботі потрібна активна координація з іншими країнами, а ключову роль у цьому процесі грає Всесвітня організація охорони здоров’я.

Працювати над створенням вакцини доводиться в умовах гострого браку часу та з великим напруженням зусиль, однак це «одне з найблагородніших завдань - урятувати мільйони життів у всьому світі», сказала політик.

Читайте також: У світі розробляється понад сто потенційних вакцин проти COVID-19 - ВООЗ

Канцлер ФРН привітала той факт, що сили об'єднують не тільки уряди, а й приватні фонди, такі як Фонд Мелінди та Білла Гейтса, а також виробники вакцин і медичних препаратів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-