У США офіційно схвалили препарат Ремдесивір для лікування коронавірусу

У США офіційно схвалили препарат Ремдесивір для лікування коронавірусу

Укрінформ
Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та ліків США (FDA) ухвалило застосування у екстрених випадках експериментального засобу Remdesivir для лікування коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це повідомляє ITV.

"Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та ліків (FDA) дозволило використання засобу Remdesivir, який раніше застосовувався для лікування хворих на еболу, після досліджень, котрі показали, що він скорочує час одужання в середньому на 31 відсоток, або приблизно на чотири дні, у пацієнтів з хворобою Covid-19", - йдеться у повідомленні.

Ті, хто отримував Remdesivir, змогли завершити лікування в середньому протягом 11 днів, тоді як інші пацієнти лікувались 15 днів. Вважається, що засіб також може допомогти запобігти летальним випадкам, але цей ефект ще недостатньо вивчений вченими.

Читайте також: У світі розробляється понад сто потенційних вакцин проти COVID-19 - ВООЗ

Тепер засіб зможуть призначати пацієнтам з важким перебігом коронавірусної хвороби, наприклад, тим, хто має проблеми з диханням, потребує застосування ШВЛ.

Як повідомлялося, китайські дослідники встановили, що кілька наявних лікарських засобів, такі як хлорохінфосфат, фавіпіравір та ремдесівір, вже показують певний результат при лікуванні коронавірусної хвороби (COVID-2019).

Станом на ранок 2 травня, у світі з початку пандемії коронавірусної хвороби Covid-19 зафіксували 3 млн 401 тисячу 394 інфікованих, з них 239 615 пацієнтів померли, а 1 млн 83 тисячі 816 одужали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-