В Європі дітей вражає важка хвороба, підозрюють зв'язок з коронавірусом - ЗМІ

В Європі дітей вражає важка хвороба, підозрюють зв'язок з коронавірусом - ЗМІ

Укрінформ
У кількох європейських країнах, зокрема в Німеччині, зафіксовано надзвичайну важку хворобу, яка вражає дітей.

У деяких випадках у хворих дітей також виявляють коронавірус, повідомляє DW.

"Симптоми захворювання нагадують симптоми синдрому Кавасакі: запалення судин, лихоманка, а також часто висип. За даними Райнгарда Бернера з уніклініки Дрездена, в Німеччині виявлено щонайменше два випадки. За його словами, поки що незрозуміло, чи пов'язане нове захворювання з коронавірусом", - зазначається у повідомленні.

В університетській клініці Женеви з початку спалаху коронавірусу проходили лікування три дитини з таким важким запаленням. Одна дитина вже одужала й виписана, ще одна перебуває у стаціонарі, ще одна - у відділенні інтенсивної терапії.

За словами швейцарського уповноваженого з питань коронавірусу Даніеля Коха, у цих випадках може йтися про імунну реакцію на інфікування коронавірусом.

Схожі випадки хвороби в дітей виявлено також в Італії та Іспанії. У Великій Британії зафіксували близько двох десятків таких випадків. У багатьох хворих дітей було виявлено коронавірус Sars-CoV-2. Днями у Франції повідомили про більше десяти дітей різних вікових груп з лихоманкою і запаленням судин, що, як не виключено, може бути пов'язано з коронавірусом.

Читайте також: Японія безкоштовно поставить до 43 країн препарат для лікування COVID-19

У Всесвітній організації охорони здоров'я теж звернули увагу на ці випадки. "Ми знаємо, що діти зазвичай легше переносять (COVID-19. - Ред.), але в декого перебіг хвороби досить важкий, і дехто вмирає", - повідомила представниця організації Марія ван Керкхове.

Лікарям досі невідомо, що спричиняє цю рідкісну хворобу, що вражає переважно маленьких дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-