Британія може завершити випробування вакцини проти Covid-19 у червні

Британія може завершити випробування вакцини проти Covid-19 у червні

Укрінформ
Клінічні випробування вакцини проти Covid-19 в Оксфордському університеті у Британії можуть завершитися до середини червня.

Про це інформує Independent.

"Експерти з Оксфордського університету заявили, що перші результати випробувань вакцини проти коронавірусної хвороби можуть бути готові вже в середині червня, на тлі того, як установа оголосила про угоду з фармацевтичним гігантом AstraZeneca", - йдеться у повідомленні.

Угода з британсько-шведською фармацевтичною компанією дозволить швидко розповсюдити вакцину по всьому світу, якщо вона покаже свою ефективність, заявили в університеті.

Читайте також: Коронакриза може залишити без грошей майже половину робочої сили у світі

Випробування вакцини, розробленої Інститутом Дженнера, на людях розпочалися минулого тижня, сотні людей добровільно беруть участь у дослідженні, що отримало державне фінансування у розмірі 20 мільйонів фунтів.

Професор Оксфордського університету сер Джон Белл описав угоду з фармацевтами як "головний важіль у боротьбі з пандемією" в осяжному майбутньому.

Як повідомлялося, у світі станом на 30 квітня з 3 241 495 випадків перший мільйон людей вилікувався від коронавірусної хвороби. Померло 228 884 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-