У Брюсселі сталися масові заворушення: поліція застосувала кийки та водомети

У Брюсселі сталися масові заворушення: поліція застосувала кийки та водомети

Укрінформ
45 людей заарештовані під час безладів уночі проти неділі у брюссельському районі Андерлехт. Заворушення розпочалися після того, як при спробі втечі від поліції під час перевірки особи загинула молода людина, мешканець цього району бельгійської столиці.

Про це у неділю повідомляє бельгійське видання «The Brussels Times».

«Молодь вступила у зіткнення з поліцією після того, як один молодий чоловік загинув під час спроби уникнути контролю з боку поліції. В результаті 45 людей були арештовані. Заворушення виникли, головним чином, навколо станцій метро Clemenceau та Place du Conseil, де розташована місцева мерія», - йдеться у публікації.

19-річний молодий чоловік на скутері був зупинений поліцією для перевірки особи, а загинув під час зіткнення з іншою поліцейською машиною, коли намагався втекти на своєму транспортному засобі від поліції по зустрічній смузі руху. Прокуратура Брюсселя наразі веде розслідування цієї трагедії.

Читайте також: Кількість інфікованих коронавірусом у Бельгії перевищила 28 тисяч

Інцидент призвів до виходу на вулиці великої кількості молоді, незважаючи на обмежувальні заходи, що пов’язані зі сплеском коронавірусу. У відповідь була збільшена присутність поліції на місці події. Молодь почала закидати поліцію камінням, та відповіла застосуванням кийків та водометів. В результаті безладів кілька поліцейських машин були підпалені. На одному із відео, що поширено у соціальних мережах, видно, як людина у масці зробила кілька пострілів у повітря зі зброї, що була викрадена з одного з таких поліцейських автомобілів.

Родина загиблого молодого чоловіка на ім’я Аділ (Adil) закликала молодь до спокою.

Станом на ранок неділі ситуація вщухла, хоча в «проблемному» районі Брюсселя зберігається посилена присутність поліції, включаючи поліцейські водометні машини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-