У США кількість випадків коронавірусу перевищила 10 тисяч і стрімко зростає

У США кількість випадків коронавірусу перевищила 10 тисяч і стрімко зростає

Укрінформ
Кількість офіційно підтверджених людей, інфікованих коронавірусом нової форми в США, в четвер перевищила позначку 10 тис., і за кілька годин стрімко дійшла до кількості 10,755 людей.

Кількість померлих від Covid-19 також повільно збільшується, зараз цей показник становить 154 особи, зазначає Університет медицини ім. Джона Гопкінса на інтерактивній мапі.

Ще в середу, коли президент Трамп оголошував, що відправить два плавучих шпиталі до міст, найбільш уражених хворобою, повідомлялося про 8,2 тис. хворих. Тобто, за добу ця кількість збільшилась приблизно на 2,5 тис. осіб.

Вірус виявлений у громадян в усіх 50 штатах США й столичному окрузі Колумбія, а також на американських територіях поза материковою частиною.

Президент США Дональд Трамп виступив у четвер на спеціальному брифінгу в Білому домі, під час якого згадав про антималярійний препарат хлорин та його аналог гідроксихлорин. Він наголосив, що незабаром ці препарати будуть доступні за рецептами в аптеках для лікування Covid-19.

Читайте також: США частково закривають кордон з Канадою через коронавірус

Лікарі в Китаї, США та інших країнах експериментували застосування цих препаратів на хворих Covid-19. Втім, клінічних доказів щодо ефективності для лікування людей поки недостатньо.

Загалом, за останніми даними, загальна кількість хворих у світі перевищує 229 тис. людей. Принаймні, 9 325 пацієнтів померли, 84 557 людей одужали.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-