“Чорні скриньки” збитого літака МАУ не розкриють нічого нового - канадські експерти

“Чорні скриньки” збитого літака МАУ не розкриють нічого нового - канадські експерти

Укрінформ
Аналіз вмісту “чорних скриньок” зі збитого Іраном літака МАУ навряд чи дозволить отримати раніше невідому інформацію.

Таку думку в інтерв’ю CBC News висловив колишній детектив Управління з безпеки транспорту Канади Майк Пуле.

“Результати аналізу “чорних скриньок” дуже розчарують. Вірогідність того, що вони матимуть цінність, дуже низька чи навіть нульова”, - сказав Пуле.

За його словами, вміст “чорних скриньок” зазвичай важливий для розслідування причин авіакатастрофи, але в ситуації зі збиттям літака МАУ в цьому немає потреби, адже причина добре відома. “Думаю, з “чорних скриньок” можна буде дізнатися про нормально функціонуючий літак та почути спілкування екіпажу, після чого надходження інформації припиниться. Можливо, буде чутно ще кілька секунд після”, - зазначив експерт.

Його думку підтримав й інший досвідчений колишній детектив Управління з безпеки транспорту Канади Ларі Венс. На його переконання, надмірна увага до “чорних скриньок” дає родичам загиблих невиправдану надію. “Очікування результатів аналізу інформації із пристроїв вищі, ніж мали б бути. Сподівання родичів завищуються і це не справедливо”, - зазначив Венс.

Читайте також: В Ірані заявили, що не можуть розшифрувати “чорні скриньки” літака МАУ, але нікому їх не передадуть

Він додав, що політикам варто бути більш обачними, ”аби не створювати родичам жертв завищені очікування”.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні був збитий літак Boeing-737 української авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що здійснював рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ.

На борту літака було 176 осіб: 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Також серед загиблих громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану та Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-