Розслідувачі Bellingcat отримали премію Макіавеллі

Розслідувачі Bellingcat отримали премію Макіавеллі

Фото, відео
Укрінформ
Команда розслідувачів Bellingcat отримала в Гаазі премію Макіавеллі 2019 за надзвичайні досягнення та інноваційні способи проведення журналістських розслідувань.

Нагороду вручив представником Фонду Макіавеллі засновнику міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Еліоту Гіґґінсу, повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

“Дуже приємно отримати визнання за те, що ми робимо в Нідерландах. Для нас це був великий рік - ми відкрили новий офіс, ми росли. Для мене дуже важливо, що це відзначили”, - сказав в коментарі Укрінформу засновник Bellingcat Гіґґінс.

Команда Bellingcat отримала премію Макіавеллі / Фото: Ірина Драбок. Укрінформ

Він також висловив сподівання, що 2020 рік принесе ще більше нових можливостей та відкриттів.

Як повідомлялося, премія Макіавеллі присуджується щороку за видатні досягнення в області публічної комунікації та інформації. Премія названа на честь італійського філософа, письменника, політичного діяча Нікколо Макіавеллі. Це вже 31-й раз, коли присуджується нагорода.

Фонд Макіавеллі був заснований офіційно 4 грудня 1987 року. До його складу входять політики, журналісти, експерти з комунікацій та вчені.

Bellingcat – платформа, яка об’єднала журналістів-розслідувачів. Bellingcat відомий своїми розслідуваннями щодо збитого у 2014 році над Донбасом малайзійського літака рейсу MH17, а також отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки Юлії в британському місті Солсбері й викриттям причетності до цього російських спецслужб.

Читайте також: Bellingcat досліджує новий доказ збиття літака МАУ ракетою “Тор”

Розслідувачі Bellingcat з’ясували, що на сході України на фото та відео зафіксований “Бук” під номером 332 російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, що базується в районі міста Курськ. Аналізуючи відкриті джерела, зокрема, соцмережі, вони також ідентифікували та назвали імена причетних до катастрофи МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-