Сумнозвісні 737 MAX: Boeing не співпрацюватиме з Нідерландами щодо авіатрощі 2009 року

Сумнозвісні 737 MAX: Boeing не співпрацюватиме з Нідерландами щодо авіатрощі 2009 року

Укрінформ
Американський авіавиробник Boeing та американські чиновники відмовилися співпрацювати з Нідерландами у новому дослідженні причин авіакатастрофи Boeing 737 авіакомпанії Turkish Airlines неподалік Амстердаму 2009 року.

Про це пише New York Times.

"Компанія Boeing та американські безпекові чиновники 6 лютого відмовилися співпрацювати з новим розслідуванням голландських законодавців щодо причин смертельної авіакатастрофи поблизу Амстердаму 2009 року, що мала схожі риси з двома останніми аваріями літаків моделі 737 Max", - зазначає видання.

Парламент Нідерландів мав намір 6 лютого заслухати голову ради директорів компанії Boeing Девіда Калхуна щодо можливого втручання компанії у результати розслідування катастрофи 2009 року. Парламентарі ініціювали слухання після публікації у New York Times 20 січня 2020 року.

У матеріалі йдеться про те, що нідерландські розслідувачі катастрофи зменшили або зовсім прибрали з підсумкового звіту критику компанії Boeing. Видання зауважує, що це сталося після втручання американського лобі, до якого входили представники виробника літаків, Національної ради з безпеки транспорту (NTSB) та Федерального управління цивільної авіації США (FAA).

Тоді унаслідок авіакатастрофи загинули 9 людей. Нагадаємо, припинення польотів Boeing 737 Max відбулося після двох інцидентів з падінням пасажирських авіалайнерів, коли у польотний режим втручалася електроніка.

Читайте також: США разом з Україною добиватимуться покарання винних у збитті літака в Ірані — Помпео

Всі літаки цієї серії були "приземлені" для виявлення причин аварій, після чого було прийняте рішення розробити нове програмне забезпечення. Це призвело до зниження акцій Boeing.

Водночас, у компанії заявили, що вважають пріоритетом "номер один" гарантувати безпеку польотів літаків 737 Max та висловили впевненість у досягненні цього результату.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-