Єврокомісія не коментує слова Макрона про новий режим контролю над ядерною зброєю

Єврокомісія не коментує слова Макрона про новий режим контролю над ядерною зброєю

Укрінформ
Єврокомісія виявилася неготовою коментувати слова президента Франції Емануеля Макрона про неефективність існуючого режиму нерозповсюдження ядерної зброї.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я сподіваюсь, ви дасте нам певний час, щоб ... викласти нашу позицію. Це більш продуктивно, ніж коментувати по гарячих слідах", - зауважив з цього приводу речник Єврокомісії Ерік Мамер.

Він нагадав, що питання оборони і безпеки належать до компетенції країн-членів, хоча Європейські інституції також відіграють у цьому свою, координуючу роль.

Читайте також: Макрон пропонує новий порядок контролю над озброєннями у світі

За повідомленням міжнародних ЗМІ, президент Франції, яка після виходу Великої Британії з ЄС залишається єдиною країною Євросоюзу з ядерною зброєю, заявив про намір використовувати ядерний арсенал країни для стримування загроз, які виходять від поширення нестабільності у світі. Він зауважив, що Європа має спільно запропонувати новий порядок денний з контролю над озброєннями і не може залишатися "у ролі стороннього спостерігача", коли існуючі угоди між глобальними силами ставляться під питання, що загрожує поновленням гонки озброєнь.

Лідер Франції наголосив, що Франція скоротила кількість власних боєголовок "майже до 300 одиниць", що дає їй право вимагати від інших ядерних держав більш активної участі у зусиллях із скорочення ядерних арсеналів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-