У Болгарії звинуватили трьох росіян у спробі вбивства “Новічком”

У Болгарії звинуватили трьох росіян у спробі вбивства “Новічком”

Укрінформ
Генеральна прокуратура Болгарії оголосила підозру трьом росіянам за спробу вбивства власника заводу з виготовлення зброї Еміліана Гебрева та ще двох людей.

Про це повідомляє The Sofia Globe з посиланням на заяву відомства.

“Генеральна прокуратура Болгарії оголосила підозру трьом росіянам за спробу вбивства власника заводу з виготовлення зброї Dunarit Еміліана Гебрева та ще двох людей”, - йдеться у повідомленні.

За словами прокуратури, троє росіян у період з 28 квітня 2015 року до 4 травня 2015 року намагалися вбити зазначених людей невстановленою фосфорно-органічною речовиною.

Прокуратура Софії вже видала міжнародний ордер на арешт росіян з подальшою їх екстрадицією до Болгарії.

Читайте також: Отруєний "Новачком" британець судитиметься з РФ: вимагає понад мільйон компенсації

Зазначається, що саме розслідування спроби отруєння Гебрева, його сина та бізнес-партнера було повторно відкрито наприкінці 2018 року через підозру використання речовини типу “Новічок”, який, в свою чергу, був використаний під час отруєння Скрипалів у британському Солсбері.

Як повідомлялося, Болгарія розпочала розслідування можливого зв'язку між отруєнням колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля у Британії в 2018 році і отруєнням у 2015 році в Софії бізнесмена Еміліана Гебрева.

4 березня 2018 року офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені непритомними у британському Солсбері і госпіталізовані з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервовий реагент «Новічок» російського походження.

Еміліан Гебрев – відомий в Болгарії бізнесмен, власник компанії «Дунарит» та одного із збройових заводів. Він вважає, що був отруєний через інтерес Росії до його збройового заводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-