Авіапатруль НАТО в Балтії двічі за тиждень супроводжував російські винищувачі

Авіапатруль НАТО в Балтії двічі за тиждень супроводжував російські винищувачі

Укрінформ
Винищувачі повітряної поліції НАТО, що несуть чергування в країнах Балтії, минулого тижня двічі піднімалися в повітря, щоб ідентифікувати й супроводити російські військові літаки, які перебували в міжнародному повітряному просторі.

Про це повідомило 20 січня Міноборони Литви.

«12-19 січня винищувачі, які представляють повітряну поліцію НАТО в країнах Балтії, двічі ідентифікували й супроводжували військові літаки Російської Федерації в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем», - йдеться в повідомленні.

Зокрема 15 січня авіапатруль ідентифікував пасажирський літак Ту-134, що прямував із основної частини Росії у Калінінградську область, і супроводжували його два винищувачі Су-35 і два винищувачі Су-27. Усі ці винищувачі летіли з відключеними транспондерами.

Через два дні винищувачі НАТО знову ідентифікували Ту-134, який тепер летів із Калінінградської області на основну частину території Росії. Його також супроводжували винищувачі Су-35 і Су-27, що летіли з відключеними транспондерами.

Читайте також: Греція перехопила чотири турецькі винищувачі над своїми островами

Як повідомлялося, авіапатруль НАТО, місія повітряної поліції в країнах Балтії здійснюється з авіабаз, розміщених у Литві та Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-