Канада виплатить сім'ям загиблих у катастрофі МАУ по $19 тисяч

Канада виплатить сім'ям загиблих у катастрофі МАУ по $19 тисяч

Укрінформ
Уряд Канади виплатить понад 19 тис. доларів сім'ям всіх жителів країни, які загинули внаслідок аварії українського літака МАУ в Ірані.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Джастін Трюдо, повідомляє АР.

«Уряд (Канади - ред.) виплатить 25 тисяч канадських доларів (19 122 долари США - ред) сім'ям кожного з 57 громадян та 29 постійних жителів Канади, які загинули в результаті падіння українського авіалайнера в Ірані минулого тижня», - йдеться в повідомленні.

За словами Трюдо, він все ще очікує, що Іран виплатить компенсацію канадським сім'ям, однак вже зараз цим людям потрібна допомога для похорону, поїздок до Ірану і оплати рахунків.

Він підкреслив, що будь-які гроші від Ірану надійдуть безпосередньо сім'ям жертв катастрофи і не будуть стягуватися канадським урядом.

Читайте також: МАУ назвала дату повернення тіл загиблих в Ірані українців

Трюдо заявив, що Іран несе повну відповідальність за збитий цивільний літак. Прем'єр-міністр також нагадав, що «чорні скриньки» літака МАУ були значно пошкоджені, і у Ірану немає досвіду або обладнання, необхідного для їх розшифровки, на відміну від Франції, де є все необхідне.

Раніше міністр транспорту Канади Марк Гарн заявив, що бортові самописці з літака МАУ, який збили в Тегерані, дотепер залишаються в Ірані.

Як повідомлялося, вранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім.Імама Хомейні зазнав аварії літак "Міжнародних авіаліній України". На його борту перебувало 176 людей, всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великобританії.

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічну проблеми літака. Однак пізніше, 11 січня, Іран заявив, що український пасажирський авіалайнер було випадково збито військовими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-