Мінтранспорту Канади заявляє, що

Мінтранспорту Канади заявляє, що "чорні скриньки" з літака МАУ досі в Ірані

Укрінформ
Бортові самописці з літака "Міжнародних авіаліній України", який збили у Тегерані, досі залишаються в Ірані.

Про це заявив журналістам в Оттаві міністр транспорту Канади Марк Гарно, повідомляє Global News

«"Чорні скриньки" знаходяться в Ірані, який веде розслідування, і те, що нам сказали іранці - нам буде дозволено брати участь не тільки в розшифровці скриньок, але і в аналізі», - зауважив Гарно.

За його словами, 10 членів канадської групи швидкого розгортання вже працюють в Ірані, а посадові особи Ради з безпеки транспорту розпочали розслідування щодо збитого літака МАУ.

"Рада з безпеки транспорту Канади також готова розгорнути свою другу групу слідчих для участі у завантаженні даних бортового самописця та їх аналізі ... як тільки ми дізнаємося, де це відбуватиметься", - зауважив канадський міністр.

Читайте також: МАУ відкрила цілодобову "гарячу лінію" трьома мовами для родичів загиблих

Як повідомлялося, вранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім.Імама Хомейні зазнав аварії літак "Міжнародних авіаліній України". На його борту перебувало 176 осіб, всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великої Британії.

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічну проблему літака. Однак пізніше, 11 січня, Іран заявив, що український пасажирський авіалайнер був випадково збитий військовими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-