Рухані заявив, що Штати відповідальні за неспокій в Ірані

Рухані заявив, що Штати відповідальні за неспокій в Ірані

Укрінформ
Президент Ірану Хасан Рухані наголосив, що Сполучені Штати Америки є відповідальними за неспокій у регіоні.

Відповідну заяву він зробив під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Швеції Стефаном Левеном, передає іранська державна інформаційна агенція IRNA.

За його словами, офіційний Вашингтон своєю присутністю "спровокував гнів серед народів".

"Американці відповідальні за останні події в регіоні, і ми всі повинні чітко засудити злочини США", – зауважив політик.

Читайте також: Глава Корпусу вартових Ісламської революції вибачився за збитий український літак

Також він зазначив, що іранську атаку на базу США в Іраку було проведено відповідно до статті 51 Статуту ООН і вона не є злочином. Рухані підкреслив, що проблеми Близького Сходу повинні вирішувати тільки країни цього регіону шляхом політичного діалогу та з повагою суверенітету кожної держави.

"Ми всі повинні об'єднатись і повернути безпеку в регіон, а також дозволити миру запанувати в регіоні. Ми повинні не допускати таких жахливих подій деінде у світі", – заявив іранський президент.

Читайте також: У Тегерані сили безпеки знову розганяють протести

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 січня після зльоту з тегеранського летовища ім. Імама Хомейні зазнав катастрофи літак "Міжнародних авіаліній України". На його борту перебувало 176 осіб, всі вони загинули. Серед них 11 українців — двоє пасажирів та дев'ять членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН та Великої Британії.

Читайте також: Парламент Ірану підтримав Корпус вартових ісламської революції попри збитий літак МАУ

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічні проблеми літака. Однак вранці 11 січня Іран заявив, що український пасажирський літак був випадково збитий іранськими військовими. Авіалайнер вилетів з летовища, а коли наблизився до засекреченої військової бази, його сприйняли за ворожий об'єкт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-