У Тегерані сили безпеки знову розганяють протести

У Тегерані сили безпеки знову розганяють протести

Відео
Укрінформ
Сили безпеки Ісламської республіки почали жорстоке придушення протестів.

Проти демонстрантів застосували сльозогінний газ, повідомляють місцеві ЗМІ.

Протестувальники кажуть про "жорстокий і жахливий" розгон. Відзначається, що поліція, крім сльозогінного газу, при розгоні демонстрації застосувала палиці та кулі.

Попри це, протести досі тривають як на площі Азаді (Свободи) в Тегерані, так і в інших містах країни. Люди скандують "Смерть диктатору", маючи на увазі верховного лідера Ісламської Республіки аятоли Алі Хаменеї.

Читайте також: Трамп - лідерам Ірану: Не вбивайте протестувальників

Акції проходять попри те, що напередодні поліція Ірану розігнала учасників аналогічних виступів, застосувавши проти них сльозогінний газ.

Раніше президент США Дональд Трамп застеріг Тегеран від атак на демонстрантів.

"Звертаюся до лідерів Ірану: не вбивайте ваших демонстрантів! Ви вже вбили або кинули до в'язниці тисячі людей, і світ спостерігає за вами. Що більш важливо, США теж спостерігають. Поверніть Інтернет і дозвольте журналістам вільно переміщатися! Перестаньте вбивати великий іранський народ!", - написав він у твіттері.

Читайте також: Глава Корпусу вартових Ісламської революції вибачився за збитий український літак

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Ірану почалися акції протесту після того, як влада країни визнала, що український літак був збитий 8 січня через помилку іранських військових. Протестувальники вимагали відставки аятоли Алі Хаменеї, а також покарання винних в авіакатастрофі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-