Парламент Іраку екстрено збереться через загибель іранського генерала

Парламент Іраку екстрено збереться через загибель іранського генерала

Укрінформ
Парламент Іраку призначив на суботу, 4 січня, екстрене засідання, щоб обговорити авіаудар США у Багдаді, внаслідок якого загинули найвищий військовий командувач Ірану та деякі іракські чиновники.

Про це повідомляє у Тwitter уряд Іраку.

"Ми сьогодні попросили, щоб Рада представників (парламент) провела екстрене засідання для вжиття відповідних законодавчих заходів з метою зберегти гідність, безпеку та суверенітет Іраку", - заявив голова уряду Аділь Абдул-Махді.

В уряді Іраку додали, що подібні дії (авіаудар США - ред.) порушують умови, що регулюють присутність американських збройних сил в Іраку, роль яких полягає у підготовці іракських військових та наданні допомоги у боротьбі з Ісламською державою, за умови схвалення уряду Іраку.

Читайте також: В Ірані вже призначили наступника ліквідованого генерала Сулеймані

Як повідомлялося, у ніч проти п’ятниці, 3 січня, командувач спеціальних підрозділів “Ель-Кудс” іранського Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані та заступник голови іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс були вбиті в результаті ракетного удару у районі летовища Багдада. Президент США Дональд Трамп особисто віддав наказ про цей удар.

У відповідь духовний лідер Ірану аятола Сеєд Алі Хосейні Хаменеї заявив, що тим, хто вбив Сулеймані, слід очікувати на “жорстоку помсту”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-