Росія наполегливо працює над переписуванням історії - президент Литви

Росія наполегливо працює над переписуванням історії - президент Литви

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа звинуватив Росію у прагненні переписати історію, назвавши як приклад заперечення впливу таємних протоколів пакту Молотова-Ріббентропа на історію Європи, її сьогодення і майбутнє.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Останнім часом Росія наполегливо працює над переписуванням історії. Одним із прикладів є заперечення впливу секретних протоколів пакту Молотова-Ріббентропа на болісну історію Європи», - повідомляє Науседа.

Він зазначив, що 24 грудня 1989 року з'їзд народних депутатів СРСР визнав існування таємних протоколів пакту Молотова-Ріббентропа 1939 року та оголосив їх недійсними.

Читайте також: ЄСПЛ визнав законним видворення з Литви російських журналістів

Литовський президент нагадує, що «ці секретні угоди між нацистською Німеччиною і комуністичним Радянським Союзом призвели до подальшої окупації країн Балтії. «Сьогодні давайте розглянемо, що пережила наша країна за ці десятиріччя. Давайте оцінимо ті важливі мотиви державності, громадянства і спротиву агресії, які надихнули народ Литви, Латвії та Естонії на боротьбу за незалежність. Історична пам'ять визначає сприйняття майбутнього. Давайте не будемо забувати уроки, які ми повинні винести з нашої власної та європейської історії. Давайте не будемо замінювати правду підпорами брехні», - резюмує президент Литви.

Як повідомляв Укрінформ, раніше, 11 грудня, на конференції з питань зовнішньої політики Литви Гітанас Науседа заявив, що Захід повинен засвоїти уроки України, Грузії і зрозуміти, Росія - довготривалий виклик безпеці для всього євроатлантичного регіону, тож санкції проти неї повинні зберігатися.

Фото: lrt.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-