Boeing звільнив свого гендиректора

Boeing звільнив свого гендиректора

Укрінформ
Американська компанія Boeing звільнила свого гендиректора Денніса Мюленберга через неспроможність відновити довіру у клієнтів та регуляторів після двох смертельних авіакатастроф.

Про це повідомляє CNBC із посиланням на заяву компанії.

“У понеділок Boeing звільнив гендиректора Денніса Мюленберга у той час, як компанії не вдається відновити довіру у регуляторів, клієнтів та громадськості після двох смертельних авіакатастроф з літаками 737 Max, які забрали життя 346 осіб на борту”, - йдеться у повідомленні.

У компанії додали, що з 13 січня новим гендиректором буде діючий голова ради директорів Boeing Девід Калхун.

Зазначається, що після публікації новини про зміну керівництва вартість акцій компанії зросла на 2,5% ще до офіційного відкриття ринку.

Читайте також: Boeing призупинить випуск літаків моделі 737 MAX

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня минулого року Boeing 737 MAX авіакомпанії Lion Air розбився під Джакартою, загинули всі 189 осіб, які перебували на борту. Причиною катастрофи літака, який упав у Яванське море невдовзі після вильоту з Джакарти, став збій системи управління польотом.

10 березня 2019 року розбився Boeing 737 MAX авіакомпанії Ethiopian Airlines, що летів з Ефіопії до Кенії. Жертвами катастрофи стали всі пасажири та члени екіпажу (157 осіб). Після цього польоти літаків моделі Boeing 737 MAX тимчасово припинили по всьому світу.

Фото: Anna Moneymaker/The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-