У Мінську знову вийшли на мітинг проти інтеграції з Росією

У Мінську знову вийшли на мітинг проти інтеграції з Росією

Фото
Укрінформ
У Мінську 21 грудня розпочинається черговий мітинг проти інтеграції Білорусі та Росії.

Як повідомляє TUT.by, це вже четверта акція за останні два тижні.

Мітинг, як і всі попередні рази, не погоджений з владою.

Білоруський політик Павло Северинець, який прийшов на Жовтневу площу, пояснив, що цей мітинг організовували «депутати незалежності» - депутати 12-го скликання Верховної ради, і який саме у них план, він досі не знає. За його словами, 28 дорожніх карт щодо інтеграції, які готові до підписання, - це загроза.

У Мінську люди знову зібралися на мітинг проти інтеграції з Росією / Фото: news.tut.by

«Тому акції протесту треба продовжувати, шукати нові ідеї для них», - сказав політик.

На 14 годину на Жовтневій зібралося з десяток активістів з прапорами Білорусі. Автозаків навколо площі не видно, але співробітники міліції в штатському традиційно спостерігають за присутніми й знімають їх на камери.

Співробітники ГУВС в мегафон оголосили, що акція є незаконною, і переконливо попросили розійтися. У відповідь на це присутні дістали свистки й почали засвистувати міліціонера.

Напередодні в центрі Мінська на акцію проти інтеграції з Росією і переговорів президентів Білорусі й РФ Олександра Лукашенка з Володимиром Путіним, за різними оцінками, зібралося від 700 до 1100 осіб. Колона пройшла проспектом Незалежності до Будинку уряду і через вулицю Немигу і Зибіцьку повернулася до Жовтневої площі, де вишикувалася в «живий ланцюг».

Читайте також: “Жодних союзів з імперською Росією”: у Мінську проходять акції проти інтеграції з РФ

Дві перші акції пройшли 7 і 8 грудня, напередодні й в день переговорів президентів Білорусі й Росії. Після цього міліція провела з учасниками масових акцій профілактичні бесіди, попередивши про порушення закону, на частину учасників склали протоколи за ст. 23.34 КпАП (Участь у несанкціонованому масовому заході).

Один з організаторів акцій Павло Северинець розповів, що в плані на 21 грудня лише проведення мітингу на Жовтневій площі. Хода не передбачена.

Як повідомляв Тelegraf, 20 грудня з 12:00 до 13:00 на Жовтневій площі у Мінську мав відбутися мітинг на підтримку інтеграції Білорусі та Росії. Однак на нього прийшли одні лише журналісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-