Сенат США офіційно визнав геноцид вірмен

Сенат США офіційно визнав геноцид вірмен

Укрінформ
Верхня палата американського Конгресу в четвер прийняла резолюцію, у якій офіційно визнала геноцид вірменського народу у Османській імперії.

Про це повідомляє американське видання The Hill.

"Ми щойно затвердили резолюцію щодо геноциду проти вірмен, і це доречно, що Сенат стоїть на правильному боці історії. Це вшановує правду про вірменський геноцид", - заявив у цьому зв'язку сенатор Роберт Менендес, який представив документ законодавцям.

За правилами верхньої палати, будь-який сенатор може представити резолюцію або виступити проти неї. Так уже відбувалося тричі в американському Сенаті, і щоразу документ блокували противники визнання вірменського геноциду. Цього разу ніхто із законодавців не виступив із запереченнями.

У Палаті представників подібна резолюція була ухвалена раніше більшістю голосів – 405 проти 11.

Читайте також: Палата представників США визнала геноцид вірмен

Такі кроки Конгрес США здійснює на тлі погіршення відносин між Вашингтоном і Анкарою після купівлі турецьким урядом російських систем ППО С-400, що суперечить концепції членства в НАТО, а також контрактам з продажу американських літаків F-35. Крім того, американські законодавці засудили наступ турецьких сил на півночі Сирії з метою винищення курдських формувань, які були союзниками США в боротьбі проти ІДІЛ.

Напередодні Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США схвалив пакет санкцій проти Туреччини у зв'язку з військовою операцією Анкари у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-