В Росії загорівся авіаносець

В Росії загорівся авіаносець "Адмірал Кузнєцов", є жертви

Укрінформ
На російському авіаносному крейсері "Адмірал Кузнєцов", який знаходиться на ремонті, сталася пожежа, є жертви.

Про це повідомило інформоване джерело "Інтерфаксу".

«Постраждала одна людина, зникло троє, шістьох врятували. Троє людей, які зникли, знаходилися в трюмі в момент займання», - сказало джерело.

За його словами, встановити зв'язок зі зниклими людьми не вдається.

За попередніми даними, пожежа почалася під час робіт у першому енерговідсіку на другій палубі. Площа займання спочатку становила 20 квадратних метрів, потім зросла до 120 кв. м. За словами співрозмовника агентства, горить дизельне паливо.

Читайте також: У Росії після аварійної посадки загорівся літак, є загиблі

Корабель почали ремонтувати після того, як у лютому 2017 року він повернувся у Сєвєроморськ із Середземного моря, де брав участь у військових операціях у Сирії. За час цього походу "Адмірал Кузнєцов", за офіційними даними, втратив два палубні винищувачі. Журналісти зазначали, що в поході крейсер сильно димів.

Держконтракт з центром судноремонту "Зірочка" на відновлення технічної готовності і модернізацію авіаносця був укладений у квітні 2018 року. Представники ВМФ говорили, що корабель має отримати морський варіант комплексу ППО "Панцир", нові котли, насоси і нові польотні системи.

Уже під час ремонту, коли "Адмірал Кузнєцов" виходив з плавучого дока 82-го судноремонтного заводу в Рослякові, в ніч на 30 жовтня 2018 року плавдок затонув. Один з кранів доку впав на палубу авіаносця. У Мінпромторгу тоді заявили, що на кораблі отримали незначні пошкодження корпусні конструкції вище ватерлінії.

У червні 2019 року головком ВМФ Росії адмірал Микола Євменов говорив, що флот розраховує отримати авіаносець у 2021 році після модернізації і що ремонт йде за графіком. У грудні президент Об'єднаної суднобудівної корпорації (ОСК) Олексій Рахманов також говорив, що ремонт йде за графіком і буде завершено вчастно, але назвав 2022 рік. Пізніше він уточнив, що кораблю знадобився додатковий ремонт головних турбін енергетичної установки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-