Колишній посол США в ООН розповіла про інтриги проти Трампа у Білому домі

Колишній посол США в ООН розповіла про інтриги проти Трампа у Білому домі

Укрінформ
Колишній посол США в ООН Нікі Гейлі повідомила, що деякі члени команди Трампа намагалися схилити її до виступів проти політики президента.

Про це вона розповіла у своїх мемуарах, які надійдуть у продаж у вівторок, повідомляє ВВС.

«У новій книзі Гейлі каже, що тодішній начальник штабу президента Джон Келлі і тодішній держсекретар Рекс Тіллерсон наказали їй чинити опір деяким вимогам Трампа», - йдеться в повідомленні.

У своїх мемуарах Гейлі стверджує, що два провідних співробітників адміністрації намагалися схилити її до того, щоб вона виступила проти деяких елементів політики Трампа.

«За їх словами, саме їх, а не президентські рішення, відповідали інтересам Америки», - написала вона у своїй книзі «З усією повагою», в якій, зокрема, Гейлі описує зустріч з Тіллерсона і Келлі, які розходилися в думках з Трампом щодо питань про вихід США з Паризької угоди з клімату.

Гейлі пише, що Тіллерсон і Келлі вважали, що намагаються «врятувати країну».

Як зазначає видання, Тіллерсон наразі не прокоментував ситуацію.

У свою чергу Джон Келлі сказав, що хотів, щоб президент був повністю поінформований: «Якщо під «опором» і «зволіканням» вона має на увазі робочий процес ... щоб переконатися, що містер Трамп знає всі плюси і мінуси представлених йому політичних тез, щоб він міг прийняти обгрунтоване рішення, тоді я винен за всіма статтями », - сказав Келлі в інтерв'ю виданню CBS.

Читайте також: Нова представниця США при ООН: Світові необхідне сильне лідерство Америки

Нікі Гейлі 9 жовтня заявила, що вирішила піти з посади постійного представника США при ООН. Трамп прийняв її відставку і подякував за роботу. Гейлі продовжить виконання обов'язків до кінця нинішнього року, щоб забезпечити плавний перехід на цій посаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-