Нова представниця США при ООН: Світові необхідне сильне лідерство Америки

Нова представниця США при ООН: Світові необхідне сильне лідерство Америки

Укрінформ
Нова очільниця американської дипмісії при ООН Келлі Найт Крафт заявила, що бачить свою роль на цій посаді у просуванні ідеалів демократії, свободи та прав людини, і запевнила, що стоятиме пліч-о-пліч із друзями та союзниками США.

Про це вона сказала на виході з Радбезу ООН, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“У світі, який переживає гуманітарну кризу та геополітичні виклики, сильне лідерство США має абсолютно критичне значення. Я прагну його надати”, - сказала Крафт у своїй заяві для преси.

Вона додала, що на посаді захищатиме цінності та інтереси США, стоятиме пліч-о-пліч із друзями та союзниками Америки.

“Я буду захисницею нещасних та слабких. І я ніколи не відмовлюся від роботи з тими, хто щиро прагне просувати ідеали людської гідності”, - додала вона.

На думку Крафт, ООН — це інституція, яка віддана впровадженню прав та свобод людей у всьому світі.

“Я долучаюся до роботи ООН не лише в якості емісарки президента, а й як голос непохитної відданості Америки ідеалам демократії, свободи, прав людини, та, за можливості, мирного вирішення конфліктів”, - підсумувала вона.

Вона також висловила вдячність генсеку ООН Антоніу Гутеррешу, із яким зустрічалася вранці для вручення вірчих грамот.

Вранці 12 вересня нова американська послиня при ООН вже взяла участь у своєму першому засіданні Ради Безпеки, присвяченому ситуації у Центральноафриканській Республіці та можливому частковому зняттю ембарго на продаж зброї до країни.

Всі присутні члени Ради Безпеки починали свої виступи із привітання нової американської амбасадорки, за що вона висловила їм вдячність у власному виступі.

Читайте також: ООН доправила півтори тонни гуманітарної допомоги на Багами

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці лютого Дональд Трамп офіційно оголосив про висунення кандидатури посла США в Канаді Келлі Найт Крафт на посаду постійного представника при ООН.

Її попередниця Ніккі Гейлі завершила свої повноваження 31 грудня 2018 року, подавши у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-