У Туреччині вшановують пам'ять

У Туреччині вшановують пам'ять "батька нації" у річницю його смерті

Фото
Укрінформ
У Туреччині сьогодні хвилиною мовчання вшанували пам'ять “батька нації” Мустафи Кемаля Ататюрка у 81-шу річницю його смерті.

Рівно о 9.05 по всій країні пролунала сирена, ознаменувавши початок акції, після чого пролунав гімн Туреччини. У країні на хвилину було зупинено увесь транспорт, у т.ч. затримано авіарейси, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Туреччина зупинилася на хвилину мовчання / Фото: haberturk.com

"Ми знову вшановуємо пам'ять головнокомандувача часів війни за незалежність, засновника нашої республіки, нашого першого президента Мустафи Кемаля Ататюрка у 81-у річницю його смерті… Ми продовжимо всіма силами жити, підтримувати, розвивати і зміцнювати нашу республіку, яку успадкували від нього", - заявив чинний президент Реджеп Тайїп Ердоган на урочистостях в Анкарі.

Читайте також: У Туреччині близько 4 мільйонів "офіційних" біженців – Єврокомісія

Цього дня по всій країні приспущено прапори, зокрема й біля Посольства України в Туреччині.

Зранку в мавзолеї Ататюрка пройшли урочистості за участю президента Ердогана та інших представників державного керівництва. Тисячі людей зібралися сьогодні й у стамбульському Долмахачесараї - палаці, де помер Ататюрк. Урочистості відбувалися також у школах та вишах.

Урочистості у мавзолеї Ататюрка / Фото: hurriyet.com.tr

Мустафа Кемаль Ататюрк – лідер національно-визвольного руху і війни Туреччини за незалежність. Він був головою Великих національних зборів (парламенту), а пізніше – президентом Турецької Республіки. Під його керівництвом та ідейним керуванням було проведено ряд докорінних реформ у політичній, соціальній і культурній сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-