Румунія обирає президента: за головний пост борються 14 кандидатів

Румунія обирає президента: за головний пост борються 14 кандидатів

Укрінформ
У Румунії 10 листопада відкрилися виборчі дільниці на першому турі президентських виборів, у той час як голосування румунів за кордоном розпочалося два дні тому.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Участь у виборах беруть 14 кандидатів, серед них – колишня прем’єр-міністр і лідер Соціал-демократичної партії Віоріка Денчиле, яка втратила посаду в жовтні 2019 року", - йдеться у повідомленні.

За даними опитувань, більшість голосів і вихід у другий тур здобуде чинний президент Клаус Йоханніс. Йому прогнозують результат у 40% голосів, і це вдвічі більше, ніж можуть здобути його найближчі за рейтингом опоненти – Денчиле і голова правоцентристського «Союзу порятунку Румунії» Дан Барна. Якщо жоден із кандидатів не матиме понад 50% голосів виборців, другий тур відбудеться 24 листопада.

Читайте також: Парламент Румунії проголосував за новий уряд на чолі з Орбаном

Право голосу в країні мають 18,2 мільйона осіб. Очікується, що результати президентських виборів в Румунії будуть відомі в понеділок.

Як відомо, 15 жовтня Йоханніс призначив прем’єр-міністром Румунії лідера правоцентристської Націонал-ліберальної партії (НЛП) Людовіка Орбана. Це сталося після того, як парламент висловив недовіру Денчиле.

Серед завдань нового уряду, який сформував Орбан, Йоханніс назвав організацію президентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-