Білий дім координував з Анкарою бойові дії проти ІДІЛ у Сирії

Білий дім координував з Анкарою бойові дії проти ІДІЛ у Сирії

Укрінформ
США обмінювалися розвідувальними даними з Туреччиною перед початком військової операції проти терористичного угрупування "Ісламська держава" у Сирії.

Про це повідомило Міністерство національної оборони Туреччини в Twitter.

"Напередодні військової операції збройних сил США в Ідлібі вчора вночі відбувся обмін інформацією та координація дій між військовими обох держав", - зазначено у повідомленні турецького військового відомства.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп 6 жовтня вирішив вивести американські війська з північної Сирії та припинити військову допомогу курдам.

Після цього Туреччина 9 жовтня розпочала масштабний наступ на територію, утримувану курдськими силами на північному сході Сирії.

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що мета Анкари - запобігти створенню "терористичного коридору" на кордоні Сирії та Туреччини.

Читайте також: ЗМІ повідомили про ліквідацію лідера ІДІЛ

Операцію розкритикувала низка країн та міжнародних організацій. Туреччину закликали зупинити військову операцію у Сирії, оскільки вона може призвести лише до швидкого погіршення гуманітарної, військової, політичної та стратегічної ситуації в цій країні.

17 жовтня Туреччина та США домовилися про припинення військової операції Анкари на півночі Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-