НАТО готовий до відповіді на появу будь-яких  “зелених чоловічків” – Столтенберг

НАТО готовий до відповіді на появу будь-яких “зелених чоловічків” – Столтенберг

Укрінформ
Росія активно застосовує гібридні засоби проти демократичних країн Заходу, але НАТО має сили й спроможності, готові реагувати на появу будь-яких «зелених чоловічків» на території країн-союзниць.

Про це під час виступу на сесії Парламентської Асамблеї НАТО у Лондоні заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Ми посилили розвідку, щоб розуміти, що відбувається, суттєво зміцнили кібернетичну безпеку, підвищили готовність наших сил… тому що бачили, що відбулося в Криму. Готовність сил є, напевно, найбільш важливим інструментом для нашої відповіді, якщо ми раптово побачимо якихось «зелених чоловічків» будь-де на території НАТО. Присутність наших сил на сході Альянсу також частково є відповіддю на потенційні гібридні загрози. Хочу наголосити на необхідності забезпечення стійкості нашої інфраструктури, щоб телекомунікації та енергетичні системи були стійкими, - і це також той шлях, яким НАТО реагує на гібридні загрози», - зауважив Столтенберг.

Читайте також: НАТО має сили для стримування Росії, але не відмовляється від діалогу – Столтенберг

Він нагадав про відомі факти використання Росією гібридних засобів проти країн Заходу, включаючи спроби втручання у вибори, кібернетичні атаки, кампанії дезінформації, а також інші зухвалі дії, на зразок хімічної атаки у британському Солсбері. Така поведінка Росії, за словами Генерального секретаря, є вже сталою тенденцією, яка викликає глибоке занепокоєння серед союзників по НАТО та спонукає їх адаптувати Альянс для відповіді на такі гібридні загрози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-