Курди та армія Асада разом протистоятимуть експансії Туреччини

Курди та армія Асада разом протистоятимуть експансії Туреччини

Укрінформ
Сирійські демократичні сили, які переважно складаються з курдів, повідомили про те, що їм вдалося досягти домовленості з Дамаском, в рамках якої урядові збройні сили розмістяться вздовж кордону з Туреччиною.

Про це повідомляє BBC.

Представники демсил наголошують, що розміщення армії вздовж турецько-сирійського кордону має підтримати їх, у боротьбі з "агресією турецької армії та її найманців".

Курди очікують від Дамаска захисту кордонів країни та захисту суверенітету Сирії.

До порозуміння СДС й Дамаск дійшли після рішення Вашингтона евакуювати 1000 американських військових із контрольованих курдами територій Сирії. Про цьому дії США курди називають "ударом у спину".

Читайте також: Армія Асада почала наступ на північ Сирії проти турецьких військ

Як повідомляв Укрінформ, на початку тижня Туреччина почала наступ на територію, утримувану курдськими силами на північному сході Сирії. Турецький президент заявив, що мета Анкари — запобігти створенню "терористичного коридору" на кордоні Сирії та Туреччини.

Читайте також: Підтримувані Туреччиною бойовики вбили у Сирії цивільних, серед них жінка-політик — Guardian

Операцію розкритикувала низка країн і міжнародних організацій. Зокрема, високий представник ЄС Федеріка Могеріні закликала Туреччину зупинити військову операцію в Сирії, оскільки вона може призвести лише до швидкого погіршення гуманітарної, військової, політичної та стратегічної ситуації в цій країні.

Читайте також: Євросоюз погрожує Туреччині збройовим ембарго — ЗМІ

У зв'язку з військовою операцією Туреччини в Сирії уряди Німеччини та Франції 12 жовтня заявили про припинення постачання зброї Анкарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-