У Сирії до 400 тисяч цивільних можуть постраждати через наступ Туреччини — ООН

У Сирії до 400 тисяч цивільних можуть постраждати через наступ Туреччини — ООН

Укрінформ
Сто тридцять тисяч людей на північному сході Сирії змушені були залишити свої домівки через наступ турецьких військ.

Про це йдеться у доповіді Офісу ООН з координації гуманітарних питань.

"За поточними підрахунками кількість (постраждалих унаслідок бойових дій осіб - ред.) наразі перевищує 130 000 осіб - точну кількість поки що не можливо встановити", - зазначається у доповіді. Поки триває військова операція, попередні показники щодо переміщення людей у зоні бойових дій будуть змінюватися. Організація Об'єднаних Націй та її партнери розглядають нову цифру - до 400 000 цивільних осіб, які можуть потребувати допомоги та захисту у найближчий період.

Читайте також: Російські літаки у Сирії бомблять цивільні лікарні – розслідування NYT

Як повідомляв Укрінформ, на початку тижня Туреччина почала наступ на територію, утримувану курдськими силами на північному сході Сирії. Турецький президент заявив, що мета Анкари — запобігти створенню "терористичного коридору" на кордоні Сирії та Туреччини.

Операцію розкритикувала низка країн та міжнародних організацій. Зокрема, високий представник ЄС Федеріка Могеріні закликала Туреччину зупинити військову операцію в Сирії, бо вона може призвести лише до швидкого погіршення гуманітарної, військової, політичної та стратегічної ситуації в цій країні. У зв'язку з військовою операцією Туреччини в Сирії уряди Німеччини та Франції 12 жовтня заявили про припинення поставок зброї Анкарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-