Мінфін США попередив Туреччину щодо санкцій через наступ в Сирії

Мінфін США попередив Туреччину щодо санкцій через наступ в Сирії

Укрінформ
Міністерство фінансів США оголосило про намір президента Трампа запровадити санкціі проти фізичних та юридичних осіб Туреччини, у тому числі, урядових установ, з метою запобігання подальшого наступу на півночі Сирії.

Про це йдеться в офіційній заяві американського Мінфіну, поширеній у п'ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

"З огляду на поточний військовий наступ Туреччини на північному сході Сирії, президент Дональд Трамп має намір підписати указ, спрямований на запобігання будь-яких подальших наступальних військових дій Туреччини на північному сході Сирії, включно, але не обмежуючись невибірковими ударами по мирних жителях, цивільній інфраструктурі, етнічних або релігійних меншинах або іншими діями, що підривають тривалу контртерористичну діяльність Сирійських демократичних сил",- зауважується в повідомленні. 

Читайте також: Десятки тисяч біженців і загибель цивільних — Туреччина продовжує наступ у Сирії

При цьому підкреслюється, що Туреччина не повинна допустити звільнення жодного бойовика ІДІЛ, які перебувають у полоні на цій території. 

Як зауважили в Мінфіні, президент має намір делегувати міністру фінансів США, за погодженням з Білим домом та Держсекретарем, повноваження щодо накладення санкцій проти чиновників турецького уряду, причетних до порушень прав людини або до дій, що призводять до погіршення миру, безпеки й стабільності на північному сході Сирії. Указ також надаватиме повноваження для застосування повторних санкцій проти урядовців Туреччини.

"За наказом президента Трампа, ми переслідуватимемо конкретних чиновників чи відомства в разі потреби", - заявив у цьому зв’язку міністр фінансів Стівен Мнучин.

Читайте також: Генсек НАТО зробив заяву щодо турецького наступу в Сирії

Як повідомлялося, Туреччина запустила військову операцію проти збройних формувань курдів на північному сході Сирії минулими вихідними. ЄС та НАТО вже висловили свою критику щодо цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-