Франція збирає антитерористичну коаліцію через операцію Туреччини в Сирії

Франція збирає антитерористичну коаліцію через операцію Туреччини в Сирії

Укрінформ
Глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив про необхідність негайно провести зустріч очолюваної США міжнародної коаліції з боротьби з "Ісламською державою".

Про це він заявив французькому телеканалу France 2, повідомляє Euronews.

"Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що закликав до екстреної зустрічі коаліції понад 30 країн, створеної для боротьби з "Ісламською державою", щоб обговорити наступ Туреччини на курдів", - йдеться у повідомленні.

За словами міністра, міжнародна коаліція на чолі з США повинна зібратися якнайшвидше, оскільки "Ісламська держава" може скористатися "змінами на місцях" у Сирії, щоб відродитися.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп після розмови з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, без консультацій з Пентагоном, Держдепартаментом, Радою нацбезпеки, одноосібно заявив про виведення американських сил з північної та північно-східної частини Сирії. Він також повідомив, що передає контроль над цією територією Туреччині.

Після цього Туреччина почала наступ на територію, утримувану курдськими силами на північному сході Сирії. Турецький президент заявив, що мета Анкари — запобігти створенню "терористичного коридору" на кордоні Сирії і Туреччини.

Читайте також: Трамп погрожує Туреччині санкціями за Сирію

Операцію розкритикувала низка країн та міжнародних органів. Зокрема високий представник ЄС Федеріка Могерині закликала Туреччину зупинити військову операцію в Сирії, яка може призвести лише до швидкого погіршення гуманітарної, військової, політичної та стратегічної ситуації в цій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-