Туреччина продовжила мандат на військові операції у Сирії та Іраку

Туреччина продовжила мандат на військові операції у Сирії та Іраку

Укрінформ
Парламент Туреччини продовжив на рік мандат на проведення операцій в Іраку і Сирії - з огляду на дедалі більші загрози національній безпеці.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У зв'язку з процесами, які відбуваються в прикордонних з Туреччиною регіонах, що також пов’язано із атмосферою протистояння, яка там зберігається, ризиками і загрозами національній безпеці Туреччини, які продовжують зростати», - йдеться у законі, прийнятому парламентом.

Згідно з документом, Збройні сили Туреччині у разі потреби можуть бути направлені до закордонних країн для транскордонних операцій та втручань.

У ньому також ідеться про те, що Туреччина продовжуватиме свої зусилля зі створення зони безпеки на схід від Євфрату (на півночі Сирії) "відповідно до своїх законних інтересів у сфері національної безпеки".

Читайте також: Трамп обіцяє захищати курдів від Туреччини та підтримувати їх зброєю

Закон підписав президент Реджеп Тайїп Ердоган.

Новий мандат набуде чинності 30 жовтня.

Як повідомлялося, міністерство оборони Туреччини вчора заявило про завершення підготовки до проведення операції на півночі Сирії, початок якої анонсував на вихідних Ердоган.

Після цього відбулися телефонні перемовини президентів США та Туреччини, які обговорили процес створення зони безпеки на півночі Сирії та домовилися зустрітися у Вашингтоні 13 листопада. Цієї п’ятниці, 11 жовтня, Туреччину відвідає Генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-