У Конгресі закликали Трампа не виходити з Договору про відкрите небо

У Конгресі закликали Трампа не виходити з Договору про відкрите небо

Укрінформ
У Конгресі США висловили стурбованість Білому дому у зв'язку з намірами адміністрації президента Трампа вийти з Договору про відкрите небо, оскільки це принесе користь лише Росії.

Такий заклик міститься в офіційному листі Голови Комітету в міжнародних справах Еліота Енгеля раднику Трампа з питань нацбезпеки Роберту О'Браєну, оприлюдненому в понеділок на офіційному сайті комітету.

"Цей договір забезпечує важливу прозорість у військовому плані для 34 країн, які його підписали, з моменту набуття ним чинності у 2002 році. Вихід американської сторони принесе користь лише Росії та завдасть шкоди інтересам національної безпеки наших союзників і партнерів", - зауважив керівник комітету в Палаті представників.

Читайте також: Республіканці в Конгресі виступили проти рішення Трампа вивести війська із Сирії

Він підкреслив, що Договір про відкрите небо дозволяє відстежувати розгортання російських військ.

"Спостережні польоти на підставі Договору надали додаткову інформацію про військові дії Росії в Україні та забезпечують нам можливість тримати на контролі подальшу російську агресію", - зауважив Енгель. 

Він підкреслив, що союзники та партнери по НАТО, у тому числі Україна, неодноразово наголошували на важливості Договору в контексті захисту національної безпеки.

Читайте також: Білий дім підтвердив згортання військової операції у Сирії

Конгресмен наголосив, що вихід із договору створює ризик розколоти трансатлантичний альянс та підірвати надійність Америки як стабільного й передбачуваного партнера в питаннях європейської безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-