Білий дім підтвердив згортання військової операції у Сирії

Білий дім підтвердив згортання військової операції у Сирії

Укрінформ
Білий дім офіційно підтвердив виведення збройних сил США із північного регіону Сирії та покладення відповідальності на Туреччину за утримання захоплених бойовиків ІДІЛ у цьому регіоні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному адміністрацією президента Трампа після його розмови в понеділок з президентом Туреччини Ердоганом, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Туреччина незабаром просуватиме свою давно сплановану операцію в північній Сирії. Збройні сили Сполучених Штатів не підтримуватимуть і не залучатимуться до цієї операції, і сили США, перемігши територіальний "Халіфат ІДІЛ", більше не перебуватимуть у безпосередній близькості", - наголошується в офіційній заяві.

Читайте також: Настав час вийти США із нескінченних воєн у Сирії - Трамп

При цьому, в Білому домі підкреслили, що вимагали від Франції, Німеччини та інших європейських країн, звідки багато захоплених найманців воювали на боці ІДІЛ, повернути їх назад, у країни походження. Однак в європейських країнах відповіли відмовою, уточнили в адміністрації Трампа.

Як підкреслили в Білому домі, США не утримуватимуть захоплених бойовиків, оскільки це може дорого коштувати американським платникам податків.

"Тепер Туреччина несе відповідальність за всіх бойовиків ІДІЛ у цьому регіоні, захоплених впродовж останніх двох років після поразки територіального "Халіфату", завданої Сполученими Штатами", - зауважили в адміністрації Трампа.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок президент США заявив про те, що настав час для американських військових вийти з "нескінченних воєн" у Сирії та повернутися додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-