Настав час вийти США із нескінченних воєн у Сирії - Трамп

Настав час вийти США із нескінченних воєн у Сирії - Трамп

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що настав час американським військовим "вийти з нескінченних воєн" у Сирії і повернутися додому.

Про це він написав у Twitter.

"Сполучені Штати, як передбачалося, повинні були бути в Сирії 30 днів, це було багато років тому. Ми залишилися і занурювалися глибше і глибше в бій без видимої мети. Коли я приїхав до Вашингтона, в цій місцевості (в Сирії - ред.) розгулювала ІДІЛ. Ми швидко перемогли 100% халіфату ІДІЛ, включаючи захоплення тисяч бойовиків ІДІЛ, переважно з Європи... Але прийшов час для нас (США — ред.) вийти з цих безглуздих нескінченних воєн ... і повернути наших солдатів додому", - написав глава держави.

Трамп наголосив, що “курди боролися разом з нами, але їм платили величезні суми грошей і давали оснащення для цього. Вони боролися з Туреччиною протягом десятиліть”.

Читайте також: Ердоган каже, що США почали виводити війська з Сирії

За словами глави Білого дому, тепер Туреччина, Європа, Сирія, Іран, Ірак, Росія і курди повинні будуть вирішити ситуацію і те, що вони хочуть зробити з захопленими бійцями ІДІЛ.

“Ми знаходимося в 7000 милях від них і переможемо ІДІЛ знову, якщо вони наблизяться до нас", - додав Трамп.

Як відомо, Ердоган на вихідних заявив про готовність до початку операції на півночі Сирії силами сухопутних та повітряних підрозділів. Після цього відбулися телефонні перемовини президентів США та Туреччині, в ході яких сторони обговорили процес створення зони безпеки на півночі Сирії, на схід від Євфрату, та домовилися зустрітися у Вашингтоні.

За словами Ердогана, підрозділи ЗС США почали залишати північні райони Сирії, - території, на яких Туреччина анонсувала початок найближчими днями військової операції.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-