Ердоган каже, що США почали виводити війська з Сирії

Ердоган каже, що США почали виводити війська з Сирії

Укрінформ
Підрозділи ЗС США почали залишати північні райони Сирії, - території, на яких Туреччина анонсувала початок найближчими днями військової операції.

Про це сьогодні заявив Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Після нашої розмови з президентом Трампом, як він сам зазначив, почалося виведення військ. Спільна робота представників на місці продовжуватиметься. Пан Трамп віддав розпорядження про це і наказав здійснити відведення», - сказав Ердоган.

Він нагадав, що президент США раніше віддавав наказ про відведення військ, але виконання цього наказу затримувалося, та ще раз підкреслив рішучість почати операцію на півночі Сирії.

Читайте також: Ердоган і Трамп телефоном обговорили зону безпеки у Сирії й домовилися про зустріч

"Ми прийняли певні рішення. Ми попереджали, що почнемо операцію раптово. Наша рішучість зберігається. Ми не можемо змиритися із загрозами терористичних організацій для нашої країни", - заявив президент.

Також він уточнив, що візит у Вашингтон на запрошення Трампа, буде здійснено, скоріше за все, в першій половині листопада. У ході візиту планується обговорити події в регіоні, зокрема в Сирії, розвиток двосторонніх відносин, у т.ч. ситуацію навколо постачання винищувачів F-35.

Як відомо, Ердоган на вихідних заявив про готовність до початку операції на півночі Сирії силами сухопутних та повітряних підрозділів. Після цього відбулися телефонні перемовини президентів США та Туреччині, в ході яких сторони обговорили процес створення зони безпеки на півночі Сирії, на схід від Євфрату, та домовилися зустрітися у Вашингтоні.

Фото: foreignpolicy.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-