Республіканці в Конгресі виступили проти рішення Трампа вивести війська із Сирії

Республіканці в Конгресі виступили проти рішення Трампа вивести війська із Сирії

Укрінформ
Сенатори-республіканці закликали президента Трампа відмовитися від рішення вивести війська з північної Сирії, де зосереджені курди, які розраховують на американську підтримку.

Про це пише в понеділок американське центральне видання The Hill.

"Цей крок (виведення військ – ред.), який Білий дім анонсував у неділю ввечері, спричинив спалах напруження між Трампом та його союзниками в Республіканській партії, додавши головного болю для республіканців на тлі розрізненої боротьби проти імпічменту", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Настав час вийти США із нескінченних воєн у Сирії — Трамп

Зокрема, сенатор-республіканець Пет Тумі, який представляє Філадельфію, ключовий штат на виборах 2020 року, закликав Трампа змінити рішення, висловивши занепокоєння що вихід США з регіону сприятиме зміцненню ІДІЛ та матиме наслідки для союзників.

"Ця зрада курдів також серйозно зашкодить нашому авторитету як союзника в усьому світі. Президенту Трампу слід негайно переосмислити це", - заявив Тумі в понеділок.

Читайте також: Білий дім підтвердив згортання військової операції у Сирії

Сенатор-республіканець від Небраски Бен Сассе підкреслив: якщо Трамп не змінить свого рішення, це скоріше за все, спричинить "зачистку" союзників-курдів.

"Я сподіваюся, що президент дослухається своїх генералів і передумає", - наголосив він.

Читайте також: Трамп пригрозив повністю знищити економіку Туреччини

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок президенти США й Туреччини мали телефонну розмову, за результатами якої було заявлено, що сили США виходять з північної території Сирії, а турки розпочинають там по готовності військову операцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-