Defender-Europe: США перекинуть до Європи найбільшу кількість військ за останні 25 років

Defender-Europe: США перекинуть до Європи найбільшу кількість військ за останні 25 років

Укрінформ
За планом багатонаціональних навчань Defender-Europe 20 Збройні сили США здійснять стратегічну передислокацію до Європи близько 20 тис. особового складу, що є найбільшою кількістю військ за останні 25 років.

Навчання пройдуть із квітня по травень 2020 року на території 10 європейських країн, повідомили власному кореспондентові Укрінформу у Європейському командуванні ЗС США.

«Defender-Europe 20 та пов'язана діяльність підвищать стратегічну готовність, бойову та оперативну сумісність, а також військові можливості США до швидкого перекидання великої кількості боєготовних сил і обладнання зі Сполучених Штатів до Європи задля оперативної відповіді спільно із союзниками на потенційні кризи», - заявили у Європейському командуванні ЗС США.

Окрім цього, як відзначається, ці навчання підтверджують зобов'язання Сполучених Штатів у рамках співпраці в НАТО, у захисті Європи та стримуванні можливого супротивника.

Читайте також: Зенітні ракетні війська України розпочали навчання зі стрільбами

У навчаннях візьмуть участь близько 37 тисяч військовослужбовців із 18 країн НАТО та партнерів, включаючи 20 тис. особового складу, що буде передислоковано із території США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-