ЄС відмовив Лондону у перемовинах щодо Brexit у вихідні

ЄС відмовив Лондону у перемовинах щодо Brexit у вихідні

Укрінформ
Євросоюз відхилив пропозицію Великої Британії організувати у ці вихідні перемовини щодо виходу країни з блоку - так званого Brexit.

Про це повідомляє Sky News.

Зокрема, прес-секретар Єврокомісії Наташа Берто заявила, що обговорення плану прем'єр-міністра Об’єднаного Королівства Бориса Джонсона щодо ірландського кордону не відбудеться в ці вихідні, але Британії буде надана ще одна можливість представити детально свої пропозиції у понеділок.

За словами Берто, у п’ятницю головний переговірник ЄС із Лондоном Мішель Барньє «провів брифінг для представників країн блоку, на якому держави-члени погодилися з тим, що пропозиції Британії не дають підстав для укладення угоди».

Як відомо, наступного тижня Джонсон вирушить у тур столицями Європи з метою переговорів, а також продовжить телефонні перемовини з колегами із країн ЄС.

Читайте також: Джонсон не проситиме ЄС відкласти Brexit

У п’ятницю британський прем’єр заперечив інформацію у ЗМІ про те, що має намір просити Брюссель відтермінувати Brexit у разі, якщо до 19 жовтня не вдасться укласти угоди про вихід Великої Британії з блоку.

Як відомо, британський парламент у вересні ухвалив закон, який вимагає від прем'єра просити про продовження Brexit, якщо не буде підписано угоди.

Наразі офіційним дедлайном для виходу Британії з ЄС є 31 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-