Демократи хочуть змусити Трампа надати документи про його контакти з Україною

Демократи хочуть змусити Трампа надати документи про його контакти з Україною

Укрінформ
Демократи в Палаті представників США пригрозили Білому дому примусовим отриманням (через офіційну повістку) записів, пов'язаних з можливим тиском президента Трампа на Україну, оскільки адміністрація проігнорувала прохання про добровільне надання цих документів.

Про це йдеться в листі-меморандумі за підписом керівника Комітету з питань нагляду та реформ за підтримки глав інших комітетів, які ведуть розслідування з імпічменту президента США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"За останні кілька тижнів комітети кілька разів намагалися отримати в добровільному порядку відповіді на наші запити про надання документів, але Білий дім відмовився пристати не це, й навіть надати відповідь комітетам", - наголошується в листі, датованому 2 жовтня.

При цьому нагадується, що конгресмени писали запити впродовж цілого місяця, починаючи з 9 вересня. Демократи також додали до листа проєкт офіційної повістки, яка вимагає примусове надання документів.

Читайте також: Трамп звинуватив демократів у спробі через імпічмент повалити ринок США

"Відверте ігнорування Білим домом численних запитів на добровільне надання документів у поєднанні із суворими й невідкладними попередженнями генерального інспектора (Розвідувального співтовариства – ред.) про серйозність цих звинувачень не залишає нам іншого вибору, окрім примусити їх цією повісткою", - підкреслюється в документі.

Читайте також: "Байденгейт" у США: підтримка імпічменту Трампа зростає

Як повідомлялося, минулого місяця в США стало відомо про скаргу викривача з-поміж співробітників американської розвідки, яка вказувала на можливий тиск з боку Дональда Трампа на українське керівництво з метою порушення кримінального розслідування в Україні проти родини Джо Байдена. Скарга була складена після телефонної розмови президентів Трампа й Зеленського від 25 липня. Це викликало потужний резонанс, після чого демократи започаткували формальну процедуру імпічменту президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-