Євросоюз відреагував на новий запуск балістичної ракети в КНДР

Євросоюз відреагував на новий запуск балістичної ракети в КНДР

Заява
Укрінформ
Новий запуск балістичної ракети, який відбувся 2 жовтня в КНДР, є черговою провокацією, що підриває міжнародні зусилля із підтримання миру на Корейському півострові.

Відповідну заяву у середу зробила речник ЄС Майя Косьянчич. Текст заяви оприлюднений на сайті Служби зовнішніх дій ЄС.

"Сьогоднішній запуск балістичної ракети в сторону моря є ще одним провокаційним вчинком з боку КНДР. Він підриває зусилля міжнародного співтовариства з розбудови довіри, посилення безпеки та досягнення стійкого мирного процесу на Корейському півострові", - йдеться у повідомленні.

Євросоюз закликав КНДР утримуватися від дій, що порушують резолюції Ради Безпеки ООН та розпочати змістовні дипломатичні переговори.

Читайте також: Північна Корея знову запустила ракети у Японське море

"Нашою головною метою залишається повне, верифіковане та незворотне знищення КНДР власної ядерної та іншої зброї масового знищення, а також згортання ракетних балістичних програм будь-якої дальності дії", - наголосила речник ЄС.

Вона зазначила, що ЄС сподівається на поновлення переговорів між США та КНДР на робочому рівні та залишається готовим підтримати міжнародні зусилля з пошуку дипломатичного рішення, здатного призвести до довготривалого миру та безпеки на Корейському півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-