Сенатори вимагають розслідувати зв’язки кампанії Гілларі Клінтон з Україною

Сенатори вимагають розслідувати зв’язки кампанії Гілларі Клінтон з Україною

Укрінформ
Члени Сенату закликали генеральну прокуратуру США розслідувати можливий зв’язок між виборчою кампанією Гілларі Клінтон у 2016 році та Україною.

Про це йдеться у листі на ім’я генпрокурора США від голови юридичного комітету Сенату Чака Ґраслі та очільника комітету з питань національної безпеки й урядових справ Рона Джонсона.

“Мін’юст іще не поінформував Конгрес і громадськість про те, чи розпочав він розслідування зв’язків та співпраці між урядом України й особами, пов’язаними з кампанією Гілларі Клінтон чи Національного демократичного комітету”, - зазначається у документі, оприлюдненому 30 вересня.

Автори листа висловили сумнів, що попередні розслідування генпрокуратури й мін’юсту сповна вивчили питання можливого іноземного втручання у виборчу кампанію.

Надати відповіді на поставлені у листі запитання сенатори просять не пізніше 14 жовтня.

“Ми сподіваємося, що ваша письмова відповідь та більшість наданих документів будуть не засекреченими”, - зауважується у листі.

Читайте також: Гілларі Клінтон висловилася на підтримку імпічменту Трампа

Нагадаємо, на початку року народний депутат Борислав Розенблат оприлюднив запис, на якому чоловік із голосом, схожим на голос директора НАБУ, розповідає, що допомагав кандидату в президенти США Гілларі Клінтон під час виборів у 2016 році.

Згодом тодішній генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що доручив у рамках кримінальної справи перевірити, чи справді мав місце факт втручання директора НАБУ в американські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-