Тиск Трампа на Зеленського: інформатор перебуває під федеральним захистом

Тиск Трампа на Зеленського: інформатор перебуває під федеральним захистом

Укрінформ
Агент, який повідомив про зміст розмови президента США Дональда Трампа з Президентом України Володимиром Зеленським, знаходиться під федеральним захистом.

Про це повідомляє CBS News.

«Урядовий викривач, який надіслав запит на імпічмент президента Трампа, перебуває під федеральним захистом, тому що він або вона побоюється за свою безпеку», - йдеться в повідомленні.

Побоювання викликані на тлі загроз, які пішли на адресу розвідника. Так, наприклад, у листі адвоката викривача до виконувача обов'язків директора Національної розвідки говориться, що деякі особи оголошували про грошову винагороду за ім'я розвідника.

Читайте також: Розмова Трампа й Зеленського: CNN нарахував два десятки фігурантів скандалу з обох сторін

Адвокат також подякував в. о. директора, що офіс Національної розвідки активував «відповідні ресурси» для захисту інформатора.

Як повідомлялося раніше, члени комітету Палати представників з розвідки домовилися заслухати викривача, чия скарга стала підставою для розслідування в справі імпічменту Трампа. Голова комітету Адам Шифф підкреслив, що приймаються всі можливі заходи, щоб захистити особистість викривача.

У США протягом останнього тижня суттєво загострилася політична ситуація через оприлюднення деталей телефонної розмови, що відбулася 25 липня між Володимиром Зеленським і Дональдом Трампом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-