В одному з міст Росії мером призначили ексватажка

В одному з міст Росії мером призначили ексватажка "ДНР" - місцеві обурені

Укрінформ
Мером Елісти - столиці Республіки Калмикія, що входить до складу РФ, - призначили одного з колишніх ватажків "ДНР" Дмитра Трапезникова. Містяни провели зібрання, зажадавши відсторонити його від посади.

Про це повідомляє проєкт Радіо Свобода "Кавказ.Реалії" з посиланням на одного з ініціаторів зборів, журналіста Бадму Бюрчієва.

"Я думаю, можна говорити про 500 учасників (акції протесту - ред.). Річ у тому, що в Калмикії зараз проходять тантричні ритуали, приїхали монахи високого рівня, і багато хто ходить на молебні. Молебень закінчився о 12.00, після чого людей на площі помітно додалося", - пояснив Бюрчієв.

Як зазначається, пів тисячі протестувальників для 100-тисячної Елісти - це велика кількість. На зібранні мешканці міста вимагали відсторонити від посади мера Дмитра Трапезникова, призначеного виконувати обов'язки міського голови на пропозицію глави Калмикії.

В Елісті, як і в багатьох інших містах Росії, жителі не мають права вибирати мера. Його затверджують депутати міської думи. 26 вересня міські збори затвердили призначення на посаду тимчасово виконуючого обов'язки глави Елісти Дмитра Трапезникова, який у 2018 році після вбивства Олександра Захарченка тимчасово очолював "ДНР".

Читайте також: На мітингу у Москві зібралося понад 25 тисяч осіб

На нову посаду Трапезникова рекомендував глава Калмикії Бату Хасиков. Призначення привітав помічник президента Росії, куратор окупованих районів Донбасу Владислав Сурков. Однак в елістинців сумнівне минуле "ефективного менеджера" з "ДНР" викликає багато запитань. До того ж на цій посаді місцеві не хочуть бачити чужу людину, ніяк не пов'язану з містом і регіоном.

Містяни відразу почали висловлювати невдоволення в соцмережах, записувати відеозвернення і скарги до Бату Хасикова, який представляв Трапезникова "ефективним, антикризовим менеджером". Петиція з вимогою прибрати його з посади набрала до вечора неділі понад 1,8 тис. голосів.

Тим часом лунають заклики до масових акцій протесту з 1 жовтня, якщо думку людей буде проігноровано.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-