В Австрії почались дострокові вибори у парламент, партія Курца — фаворит

В Австрії почались дострокові вибори у парламент, партія Курца — фаворит

Укрінформ
В Австрії у неділю проходять дострокові парламентські вибори.

Про це повідомляє DW.

"В Австрії у неділю, 29 вересня, відкрилися виборчі дільниці для голосування на дострокових парламентських виборах", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що згідно з опитуваннями, головним фаворитом є консервативна Австрійська народна партія (АНП) на чолі з колишнім канцлером країни Себастіаном Курцом (Sebastian Kurz). Ця політсила, за даними соціологів, може набрати близько 34 відсотків голосів.

Читайте також: Facebook готується відбити втручання у вибори президента США

Натомість Соціал-демократичній партії пророкують найгірший результат в історії. За неї готові проголосувати приблизно 22 відсотки виборців. На попередніх виборах соціал-демократи здобули 26,8 відсотка, що стало найгіршим показником. Утім, за даними дослідницького інституту SORA, результат партії на виборах може виявитися кращим за прогнозований, оскільки в районах з найвищою підтримкою цієї політсили багато виборців висловили намір голосувати поштою.

Рішення про проведення в Австрії дострокових парламентських виборів було ухвалено після скандалу, внаслідок якого ексканцлер Курц оголосив про розпад коаліції між його АНП та правопопулістською АПС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-