Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Відставка Волкера. Don't mess with Ukraine

Відставка Волкера. Don't mess with Ukraine

Блоги
Укрінформ
Згідно з останнім опитуванням, підтримка імпічменту серед американців стрімко зростає

Коли ви прокинетесь, то прочитаєте, що Курт Волкер пішов у відставку. Спершу вас ця новина, мабуть, шокує, як вона шокувала спершу мене. Це не дивно. Із потужним та фаховим дипломатом Волкером, Україна почувалася захищеною від маніпуляцій. Його прямі та однозначні коментарі завжди заспокоювали: Україну не будуть скидати назад в орбіту Кремля. Нині саме час подякувати йому за ці надважкі два роки роботи і спроб врегулювати війну, яку Росія розв’язала проти України, за його прямоту і принциповість.

Коли ж перша емоція вщухне, замисліться глибше. Чому він нині пішов у відставку? Зі скарги викривача видається, що Джуліані й Ко таки втягнули Волкера у свою сумнівну діяльність: вибивання «послуг» з України, не гребуючи шантажем військовою підтримкою. Вчора Джуліані пішов настільки далеко, що опублікував у соцмережі скріншот приватного смс Волкера, де він координує зустріч із Єрмаком.

Після рішення розпочати процедуру імпічменту, Волкера, серед інших, викликали свідчити у Конгресі. Відтак спецпредставник США з питань українських перемовин, вірогідно, пішов у відставку саме для того, щоб тепер говорити все, як є. І отут, мабуть, мало нікому не покажецця.

Якщо на початку були сумніви, чи не є імпічмент просто-напросто передвиборчою кампанією Демократів (у Сенаті для реального імпічменту не вистачає щонайменше 20 голосів республіканців, а це дуже багато), то нині дедалі більше видається, що справа таки серйозна.

До речі, згідно з останнім опитуванням, підтримка імпічменту серед американців стрімко зростає. Опитування Morning Consult poll 20-23 вересня давало 36% "за" на "49%" проти. Нині ж вийшло свіже, за 24-26 вересня, і вже 43% "за", 43% "проти". Тобто +7 (!) відсоткових пунктів за півтижня. Це дуже багато. В американській політиці події можуть розгортатися дуже швидко.

Мораль басні: don't mess with Ukraine.

Георгій Тихий

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-